(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si
LEPO JE NA KMETIJI

LEPO JE NA KMETIJI

… lepo je bilo tudi pri nas v skupini, saj smo igralnico spremenili v kmetijo. Traktorji, samokolnice, krava, ovca, košare s sadjem … vse to in še več, je bilo otrokom na voljo v tem času.

več…

PINGVIN PIKO NA OBISKU

Naša igralnica je postala za kratek čas Antarktika … Antarktika, kjer je sam led, sneg in …. PINGVINI. Z otroki smo ob pravljici »Ne tako pogumen pingvin« spoznali pingvina Pika, ki nas je tudi obiskal. Povedal nam je, kje živi, kako se giba, prehranjuje oz. kako je prilagojen na življenje na snegu in ledu. S plišasto igračko pingvina Pika smo se ves ta čas igrali, delali smo mu ledene stolpe, izdelali smo mu ledeno jamo, v kateri smo se z njim veliko preigrali.

Naučili smo se pingvinji ples in ob plesu prepevali pesmico. Iz tulcev in papirja smo izdelali vsak svojega pingvina Pika in ob tem urili naše spretnosti striženja s škarjami.

Piku smo pripravili bazen z ribami (žogice), katere smo lovili z ribiško mrežo.

Pripravili smo umetni sneg, se igrali z njim, delali kepe, majhne snežake in ob mečkanju in stiskanju snega neizmerno uživali.

Poleg snega smo naredili led in z njim ob uporabi tempera barv slikali.

Otrokom smo pripravile didaktične igre: spomin, kjer so otroci iskali 2 enaka pingvina, ter igro opremi pingvina s cofki.

več…

PRAZNIČNI DECEMBER

… mesec poln veselja, radosti, ustvarjalnosti, lučk in vonja po svežem pecivu … in tudi v naši skupini ni bilo nič drugače.

več…

JESEN, SI TO TI?

V mesecu septembru, ko smo se predvsem spoznavali, smo v skupini Gosenice iskali tudi jesen. Pa mislite, da smo jo našli?

več…

(Visited 1.242 times, 1 visits today)
Dostopnost