(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Naš vrtec v tem šolskem letu sodeluje v projektu Ekologija. Zavedamo se, da je ekologija zelo pomembna in prav tako tudi ekološke dejavnosti.

Zato smo v naši skupini takoj zavihali rokave, staknili glave skupaj in se pričeli pogovarjati o ekologiji. Kaj to sploh je? in kaj lahko mi naredimo za lepši svet okrog nas. Za začetek smo si ogledali filmček društva EkoKul o recikliranju, ločevanju odpadkov, samooskrbi in trajnostnemu razvoju.

Besedo ekologija so otroci takoj povezali z odpadki. Tako smo pričeli z našo prvo ekološko  dejavnostjo – ločevanje odpadkov. Najprej smo odšli na sprehod po kraju ter si ogledovali ekološke otoke. Prišli smo prav do zbirnega centra v Anhovem. Imeli smo to srečo, da je ravno takrat, na enega izmed ekoloških otokov prišel smetarski tovornjak in praznil smetnjake. To je bilo zelo zanimivo.

Po opazovanju ekoloških otokov, smo si svojega naredili tudi v igralnici. Otroci so s tehniko kaširanja oblekli kartonaste škatle ter jih pobarvali.

Igrali smo didaktično igro o ločevanju odpadkov ter z uporabo IKT tehnologije spoznali Eko ježka in skupaj z njim poskušali pravilno razvrstiti odpadke. Iz odpadnega materiala smo ustvarili tudi zelo zanimive umetnine.

Nika Mutavčić

(Visited 23 times, 1 visits today)
Dostopnost