(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

… lepo je bilo tudi pri nas v skupini, saj smo igralnico spremenili v kmetijo. Traktorji, samokolnice, krava, ovca, košare s sadjem … vse to in še več, je bilo otrokom na voljo v tem času.

Igralnico smo opremili s knjigami na to tematiko, v kotičku smo pripravili obešalo za perilo, kjer so otroci urili spretnosti obešanja perila. Na voljo so imeli košare, kosilnico, pripravili smo didaktično igro NJIVA, kjer so se otroci seznanili z uporabo kocke in štetjem pik na njej. Imeli so dovolj pripomočkov za domišljijsko igro, igro vlog.

Prebirali smo pravljice o kmetiji, se naučili  ljudsko pesmico Petelinček je na goro šel in veliko ustvarjali. Izdelali smo petelinčka – ga sestavili v celoto, narisali smo kravo in se ob pomoči kamišibaja in lutk naučili pesem Prvo leto, ko sem služil.  Pogovori so tekli o tem, kaj kmetje počnejo na kmetiji, katere domače živali lahko najdemo tam, katere izdelke lahko kmetje pridelajo in izdelajo, zato smo povabili na obisk sirarno iz Kanala in skupaj smo pripravili jogurt. V dogovoru s Timovo družino pa smo se lepega sončnega dne odpravili v gorenje Deskle, kjer smo si ogledali kokošnjak, sadovnjak, vrt, pojedli domače suho sadje in se okrepčali z domačim jabolčnim sokom. Najbolj smo uživali, ko nam je nono vžgal kopačico in pokazal, kako se jo uporablja. Zelo lep dan je bil.

Na igrišču smo uporabljali samokolnice, grablje in se igrali, da delamo na njivi, urejali smo igrišče in pobirali veje.

Kmetija nam je bila zelo všeč. Mogoče pa kdaj postanemo pravi kmetovalci.

Nina Fortuna

(Visited 116 times, 1 visits today)
Dostopnost