(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

V mesecu februarju smo preko pravljice spoznali piščančka Pika. Pika je iz jajca privabilo sonce. Takoj je opazil, da njegove mamice ni nikjer. Začel jo je iskati. Med njegovim iskanjem se je spopadel z različnimi čustvi – žalostjo, strahom, jezo in na koncu z veseljem.

Z otroki smo se pogovarjali o tem, kako se počutimo. Kdaj smo jezni, žalostni, prestrašeni, veseli in kdo ali kaj nam sproži vsa ta čustva. Pravljico smo zaigrali tudi s pomočjo ročnih lutk. Vsi otroci so komaj čakali, da pridejo na vrsto za nastopanje. Vsak otrok si je po pravljici izdelal svoje čustvo. Da bi lažje premagovali žalost, smo se naučili pesmico Zakaj pa joče. Da smo priklicali dobro voljo, smo zapeli Ko si srečen. V pesmici Tika taka pa smo izvedeli, zakaj je bila ura jezna na Jurčka. Preko slik, izrezanih iz revij, smo ugotavljali, kako se otroci počutijo in ugibali smo, zakaj se tako počutijo. Potem smo iz sličic naredili plakat čustev, ki smo ga obesili v naši igralnici. Igrali smo se glasbeno didaktično igro Veselje – jeza. Spoznali smo mala instrumenta triangel in tamburin. Ko je igral triangel smo veselo plesali po prostoru. Če pa so otroci zaslišali tamburin, ki je predstavljal jezo, so se ulegli na tla. Na triangel in tamburin smo poskušali tudi zaigrati. Res je, da pri Polžkih včasih priteče kakšna solzica, vendar vsi, otroci in vzgojiteljici vedno poskrbimo, da v naši skupini prevladuje veselje!

In seveda, da ne pozabimo, februarja smo praznovali tudi pusta hrusta. Na pusta smo se pripravljali tako, da smo se preoblačili v različna oblačila, izdelovali klovne iz papirnatih krožnikov, barvali pustne maske, izdelovali verige iz papirja in si peli pesmico Klobuček. Na pustni torek so otroci ostali doma. V vrtec pa so prišle maškare. In kot se za maškare spodobi, smo cel dopoldne plesali, se veselili in smejali s pomočjo pihalnega orkestra Salonit Anhovo in mamic in očetov ter babic in dedkov… Na pustni povorki smo poleg veselja nabrali tudi bonbone, s katerimi smo se posladkali po kosilu. Naj živi pust! In seveda: dobrodošla pomlad!

Tea Milanič

(Visited 42 times, 1 visits today)
Dostopnost