(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Zaradi stavke je v naši državi zelo težko priti do zdravnika, ampak v našem Zdravstvenem domu pri Čebelah temu ni tako. Naš ZD obišče veliko pacientov in sprejmemo prav vse. Saj veste, da govorimo le o simbolni igri »zdravnik«, kajne? Našo igralnico smo namreč za nekaj časa spremenili v zdravstveni dom.

Ampak preden smo se podali v vlogo  zdravnika, medicinske sestre ter farmacevta, smo se o samem delu morali tudi kaj naučiti. Zato nas je v vrtcu obiskala medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Nova Gorica ter nas o delu malo podučila. Pokazala nam je tudi veliko pripomočkov, ki jih zdravniki oziroma medicinske sestre uporabljajo.

Po pridobljenem znanju je bil čas, da smo v naši igralnici postavili čakalnico za bolnike, ambulanto in seveda tudi lekarno. Otroci so se v vlogo zdravnika, medicinske sestre oziroma farmacevta zelo radi vživljali. Zdravnik je  bolniku poslušal srce, mu izmeril temperaturo, pregledal ušesa in po potrebi tudi cepil. No, cepljeni so bili kar vsi bolniki, saj to je bil najzabavnejši del. V kolikor je bolnik potreboval zdravilo, mu ga je zdravnik predpisal, rcept pa izdala medicinska sestra. Z njim se je bolnik odpravi v lekarno, kjer je zdravilo lahko prevzel.

Zapisala: Nika Mutavčić

(Visited 79 times, 1 visits today)
Dostopnost