(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Prejšnji teden smo se poslovili od starega leta in enega najlepših, lahko bi mu rekli pravljičnih, mesecev v letu.

Skozi veseli december smo pridno ustvarjali in vrtec praznično obarvali. Naše ustvarjalnice so se začele z delavnico s starši, nadaljevali smo z ustvarjanjem najrazličnejih izdelkov. Nekaj jih je bilo planiranih, nekaj pa se jih je porodilo sproti iz odpadnega materiala. Uporabljali smo najrazličnejše materiale, tehnike, najbolj pa so nam služile naše roke. Z njimi smo barvali, lepili, posipali ter odtisnili lepe smreke in snežinke. Z izdelki smo okrasili garderobo in igralnico. Dodali smo še »umetni sneg« in snežinke, za piko na i pa še lučke.

Dneve so nam polepšali osnovnošolci, vzgojiteljice in upokojenke z branjem pravljic. Čeprav smo najmlajši, smo se pravljic veselili in jih pozorno poslušali.

Kot vedno – najboljše pride na koncu. V kulturnem domu nas je obiskal dedek Mraz. Skupaj z ostalimi skupinami smo si najprej ogledali igrico Rudi in praznične kremšnite. Po igrici smo nasmejanih obrazov na ves glas poklicali dedka. Na glas smo mu zapeli njegovo pesem Siva kučma. Nekateri sami, drugi s pomočjo, smo odšli na oder in prejeli darilo iz rok dedka Mraza. Za zaključek smo naredili še eno “gasilsko”, ki jo lahko vidite spodaj.

Srečno, veselo in igrivo leto 2024 vam želimo otroci iz skupine Pikapolonice z vzgojiteljicama Natašo in Sabino.

Sabina Gabrijelčič

(Visited 60 times, 1 visits today)
Dostopnost