(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

V novembru smo skupaj s starši začeli z dobrodelno akcijo zbiranja pripomočkov in sladkih dobrot za otroke in mladostnike iz Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora. Dobrine in higienski pripomočki, ki jim pridejo še kako prav, smo namensko zbirali prav v tem času, da jim vsaj malo polepšamo praznike.

Polepšali pa smo jim tudi ponedeljek, ko so se otroci iz skupin Metulji in Čebele zbrali in jim preko Zoom-a zapeli nekaj novoletnih pesmi. Mi smo gledali njih na velikem platnu, oni pa nas. In za konec nam je njihova vzgojiteljica prebrala še božično zgodbo.

Sodelovanje se s tem ni zaključilo, saj smo zbrane stvari danes, v torek, skupaj z nekaterimi otroki odpeljali v Staro Goro. Zopet smo obudili tradicijo našega vrtca, da jih obiščemo v decembru in se spoznamo. V Stari Gori so nas sprejeli odprtih rok in nas seznanili z dejavnostmi, ki potekajo pri njih. Predstavili smo se, si zapeli, poigrali in posladkali.

Skupaj z otroki smo se sprehodili po njihovih prostorih in se sprostili v senzorni sobi.

Kljub temu da so bili otroci zadržani, spodbujamo v vrtcu zavedanje, da so nekateri otroci tudi drugačni, in menimo, da je sodelovanje z enoto Stara Gora zelo dobrodošlo.

Poslovili smo se z idejo, da se še srečamo.

Hvala osebju v Stari Gori za gostoljubje in sodelovanje. Mogoče se pa kdaj še pobratimo 🙂

Neža Rutar

(Visited 156 times, 1 visits today)
Dostopnost