(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je bil v našem vrtcu res poseben, zaradi vseh dejavnosti, ki so se navezovale nanj, pa tudi zaradi obiska župana, g. Miha Stegla na današnjem zajtrku.

Že 13. leto zapored obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk in vsako leto ga povežemo še s spoznavanjem lokalnih ponudnikov tradicionalne hrane in obrtnikov.

Letošnji slogan je “Kruh za zajtrk – super dan” in zato smo v četrtek, 16. 11. 2023, povabili gospe iz “Tinc”, da so nam prišle pomagat speči kruh. Ta odličen, domač kruh smo danes, v petek, 17. 11. 2023, jedli skupaj z maslom, lokalnim medom, mlekom in jabolki na Tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Na ta poseben dan smo na zajtrk povabili tudi župana, gospoda Miho Stegla, in ravnateljico OŠ Deskle, gospo Ano Košuta Skok. Otroci so nam predstavili deklamacijo o kruhu in pripravili celotno mizo.

Otroci iz skupine Čebele so odgovarjali tudi na vprašanja o Tradicionalnem slovenskem zajtrku na Radiu Koper in si v vrtcu ogledali pripomočke, ki jih uporabljajo čebelarji.

Hvala otrokom za družbo in postrežbo, vzgojiteljicam Niki Mutavčić in Mojci Čuferli ter g. županu in ge. ravnateljici za obisk.

Za otroke pa še nekaj na to temo. Na Televiziji Slovenija so letos v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo pripravili posebno oddajo: RIBIČ PEPE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Oddaja je že dostopna na spletni platformi RTV SLO ŽIV ŽAV: https://ziv-zav.rtvslo.si/ribic-pepe

Neža Rutar

(Visited 88 times, 1 visits today)
Dostopnost