(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Naša skupina Čebele se je v mesecu oktobru v okviru preventivne akcije »Otroci za varnost v prometu«, posvetila prometni varnosti.

V tem času smo se veliko pogovarjali ter skozi različne dejavnosti spoznavali promet in prometna pravila. Otroci so pripovedovali na kaj so pozorni v prometu, kako so oblečeni, da so bolj vidni ter katere pripomočke uporabljajo za varnost.

Primarni namen te akcije je bil otroke spodbuditi k razmišljanju ter na njim razumljiv način razložiti problematiko alkohola v prometu.

V ta namen smo izdelali obešanke za v avtomobile. V času martinovanja smo v sodelovanju s policistom PP Nova Gorica, redarjem Medobčinske uprave Kobarid ter predstavnico Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Nova Gorica naše izdelke delili voznikom. Te obešanke bodo voznike opominjale da je VAREN VOZNIK LE TREZEN VOZNIK!

Zahvaljujemo se policistu iz PP Nova Gorica g. Danilu Mlakarju, redarju g. Goranu Beniću iz Medobčinske uprave Kobarid ter predstavnici NIJZ OE Nova Gorica ge. Ani Peršič za nepozabno izkušnjo.

Nika Mutavčić

(Visited 74 times, 1 visits today)
Dostopnost