(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Pred jesenskimi počitnicami je v našem vrtcu strašilo. Obiskali so nas namreč strahci, buče strašilke, pajki, netopirji, čarovniški prsti in strašni glasovi, ki so vpili »buuuu buuuu«.

Ne bojte se, to ni bil nihče drug, kot mi – otroci iz skupine Čebele.

V tem tednu so otroci veliko govorili o strahcih. Tako se nam je porodila ideja, da za en dan spremenimo našo igralnico v »hišo strahov«.

Najprej smo se lotili peke strašljivih piškotov »Čarovniški prsti«. V jutranjem krogu smo podrobno pregledali slikopis recepta za peko piškotov. Otroci so sodelovali pri “branju” recepta ter pripravi sestavin.

Razdelili smo se v dve skupini, oblekli predpasnike ter skupaj zamesili testo. Oblikovane piškote smo polagali na pekač ter odnesli v kuhinjo, kjer jih je kuharica Danka spekla.

Prvi korak je bil končan zato smo nadaljevali z naslednjim: pripravo buč strašljivk. Izdolbli smo buče ter jih porisali. Vzgojiteljica Mojca jih je izrezala in vanje postavila čajno svečko. Okna smo zatemnili z zaveso iz koprene na katero smo zalepili netopirje in strašilo. Stene smo polepili s strahci, ki smo jih izrezali iz papirja, na tla pa postavili folijo pokalico. In tako je bila naša »hiša strahov« pripravljena.

 

Najbolj pogumni otroci (kar vsi) so se sprehodili skoznjo. Nato smo povabili še ostale skupine, da se nam pridružijo v naši hiši strahov.

Nika Mutavčić

(Visited 51 times, 1 visits today)
Dostopnost