(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Mesec september je bil za skupino Čebele zelo aktiven mesec. Čeprav september velja za uvajalni mesec, v katerem otroci spoznavajo nove prijatelje, vzgojiteljice, igralnico … je nas čakalo veliko aktivnosti. Najprej smo uredili igralnico ter skupaj določili in napisali pravila, ki bodo v igralnici veljala celo šolsko leto. Z odtisom roke smo potrdili upoštevanje le-teh.

Ker se bliža mednarodni dan starejših, smo v sklopu vseslovenske akcije »Pokloni čas, polepšaj dan« risali risbice za starejše občane, ki jim jih bodo z veseljem dostavile patronažne sestre.

Sprehodili smo se do reke Soče, kjer smo nabirali soške kamenčke, ki jih bomo uporabili za rojstnodnevna darila. Ko so bile naše kanglice polne, smo se pomerili še v metanju kamenčkov v vodo. Kdo vrže dlje?

Kot vsakodnevni udeleženci v prometu je prav, da poznamo pravila, ki veljajo v prometu. V ta namen smo se odpravili na šolsko igrišče, kjer nas je pričakal poligon s prometnimi znaki in zebro. Preizkusili smo se tako v vlogi voznika kot tudi pešca. Priznati moramo, da smo se odlično odrezali.

 

In seveda tako kot vsako leto smo tudi letos obeležili dan slovenskega športa. Pravzaprav smo bili športno razpoloženi kar cel teden. Najprej smo se preizkusili na športnem poligonu, ki je bil sestavljen iz več postaj.

Nato je sledila štafeta. Otroci so se postavili v dve skupini. Potrebno je bilo na žlici prenesti žogice za namizni tenis iz enega obroča v drugi.

Podali smo se tudi na prvi pohod. Pot nas je peljala ob potoku proti Grlevšču skozi gozd in do Gorenjih Deskel.

Na koncu pa smo se pomerili še v odbojki. Kot pravi reprezentanti Slovenije smo si nadeli drese ter se pomerili proti reprezentanci Metulji. Saj veste, če vprašate nas, smo zmagali mi, v kolikor vprašate naše nasprotnike, vam bodo odgovorili nasprotno. Konec koncev – sploh ni pomemben rezultat, ampak sodelovanje, druženje ter športno navijanje.

Nika Mutavčić

 

(Visited 78 times, 1 visits today)
Dostopnost