(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Pomlad je čas, ko na vrtovih pridno sejemo in sadimo. Ker pa v vrtcu nimamo vrta, smo si naredili sami svojega. Čisto mini vrt, ki je obenem še prenosni vrt. In kaj smo vanj posadili?

Fižooooool!

Kot se za prave vrtnarje spodobi, smo si najprej pripravili načrt. Vanj smo vse zarisali, pobarvali in označili, vzgojiteljici pa sta si zapisali postopek, da ne bi kaj pozabili.

Poiskali smo hišnika Vasjo in ga vprašali, ali imamo v vrtcu zemljo. Nato smo poiskali kuharico Danko in jo vprašali ali imamo v vrtcu fižol. In veste kaj, oboje imamo. Morali smo poiskati le še lončke za sajenje in zalivalko z vodo. Ko smo imeli vse pripomočke na kupu, smo zavihali rokave in vrtna akcija se je pričela na … tri, dve, ena – ZDAJ!

Tako, delo je narejeno. Zdaj nam preostane le, da pridno zalivamo in čakamo, da naš fižol visoko zraste. Otroci so namreč sprejeli sklep, da ko bo zrastel vsaj 15 centimetrov, morava starše po eAsistentu obvestiti, da bo prenosni vrt s fižolom kmalu prišel domov. Torej starši, čez približno dva tedna pričakujte delovno akcijo tudi doma.

Lea Saksida

(Visited 93 times, 1 visits today)
Dostopnost