(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

V zimskem času smo se z otroki pogovarjali o zimskih športih in dejavnostih na snegu. To pa zato, ker so se otroci veliko pogovarjali, da so bili na snegu in smučanju, pa tudi zato, ker nekateri niso razlikovali smučanja od sankanja.

Ponovili smo pesmico Zima, zima bela in jo podkrepili z malimi instrumenti. Otroci so igrali različne ritme glede na instrument, ki so ga imeli. Nato smo se pogovarjali o zimi in kaj vse lahko počnemo v tem času. Odgovori so bili različni: kepanje, smučanje, sankanje, da lahko delamo iglu, da se drsamo … Idej je bilo veliko, a mi smo se osredotočili na smučanje. Otrokom smo pokazale smučarsko opremo ter jo poimenovali in povedali, čemu služi. Ker so bila otrokom zelo všeč smučarska očala, pa smo naredili likovno dejavnost: Kaj smučar vidi skozi smučarska očala.

S pomočjo tehnike kaširanja smo izdelali smučarske čelade, izdelali smo smučke in v večnamenskem prostoru naredili tekmovanje smučanja, kjer so otroci premagovali različne ovire. Ob tem so se zelo zabavali.

Izdelali smo tudi malega smučarja s pomočjo papirja in z njimi okrasili garderobo. Na področju matematike smo z otroki izvedli drevesni diagram glede na dve lastnosti. Razvrščali so sličice glede na to, ali je oprema primerna za zimo ali ne, ter ali je modre barve ali ne. Večina otrok je sličice razvrstila brez težav.

Zima počasi odhaja, saj smo jo dobro prestrašili z našimi pustnimi maskami in rajanjem.

Nina Fortuna

(Visited 92 times, 1 visits today)
Dostopnost