(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

December je že mimo, pa vendar smo še pod njegovim vtisom.

Ta čas je bil za skupino Čebele sodelovalen, saj nas je najprej obiskala  potujoča knjižnica, kjer nam je knjižničarka prebrala praznično pravljico.

V lekarno v Desklah smo odnesli izdelke in tako okrasili vitrino. Prijazna farmacevtka nas je za ta namen presenetila s sladko zahvalo. Izdelali smo okraske za na veje in smrečice iz papirja in bleščic. Manjšo razstavo so si lahko tako ogledali vsi krajani.

Tudi v našo igralnico je pršel Miklavž. Ker smo jo tako lepo okrasili, nam je pustil košaro. Preden smo pokukali vanjo, pa smo ugibali, kaj bi lahko bilo notri.

Ustvarjalnost je v decembru kar klicala. Izdelali smo zimsko vasico, risali na temo novoletna smrečica, izdelovali okraske za smreko ter modelirali okraske iz das mase, ki so bili tudi poklon staršem ob koncu leta.

V decembru je bilo kar nekaj predstav. Igrico Mojca Pokrajculja so odigrale dijakinje srednje šole Veno Pilon. Otrokom je bila igra všeč in so se ob njej tudi nasmejali. Vzgojiteljice smo otrokom odigrale lutkovno predstavo: O zajčku, zvezdicah in novoletni smrečici (J. Milčinski). V sklopu prihoda dedka Mraza pa smo si ogledali predstavo Praznično pismo. Najbolj smo se razveselili druženja z dedkom Mrazom in obdarovanja.

Obiskali smo nov prostor v vrtcu – knjižni prostor, kjer smo si v miru lahko izbrali pravljico, ki nam je bila všeč.

Tudi druženja v tem času ni manjkalo. Nastopali smo v Desklah in Ložicah s plesom in petjem prazničnih pesmi. Druženje s krajani, znanci, starši in starimi starši je bilo zelo prijetno. Prijetno in zabavno je bilo novoletno rajanje. Druženje je potekalo v večnamenskem prostoru v soju lučk, lepe glasbi in družbe otrok iz skupine Metuljev in Gosenic.

Smo že v sredini januarja, pa vseeno naj bo to leto prav tako veselo, sodelovalno in ustvarjalno. Vse dobro želimo otroci in vzgojiteljici iz skupine Čebele.

Nina Fortuna

(Visited 74 times, 1 visits today)
Dostopnost