(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Sedaj se v vrtcu nič več ne jokamo. Med seboj smo se spoznali in postali pravi prijatelji.

V mesecu oktobru smo praznovali Teden otroka. Obiskali so nas gasilci. Skupaj z njimi smo izvedli evakuacijsko vajo. Tudi mi smo se spremenili v gasilce za en dan in se preizkušali v gašenju s pravo gasilsko cevjo.
Spoznavali smo bučo in izdelovali buče iz papirnatih krožnikov. Bibo smo peljali na prvi sprehod po kraju. Imeli smo igralni dan z otroki iz skupine Pikapolonice. Ogledali smo si dramatizacijo pravljice Muca Copatarica, ki so jo pripravile vzgojiteljice.

 

Spoznavali smo ježka. Ogledovali smo si slike in knjige o ježku. Naučili smo se pesmico Živali jeseni. Izdelali smo ježka iz sončničnih semen in koruze. Naše petje smo spremljali z lastnimi instrumenti – rokami. Preizkušali smo se tudi v igranju tamburina. Igrali smo se glasbeno didaktično igro Ježki, v hišice.

Naš vrtec je obiskala majhna žabica. Vsi smo je bili zelo veseli. Žabico smo si ogledali, jo oponašali v gibanju in ji peli pesmice. Potem smo se od žabice poslovili in jo spustili spet v naravo, da se je lahko vrnila domov.

Tea Petrovčič

(Visited 292 times, 1 visits today)
Dostopnost