(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

… smo pričele s praznovanjem Tedna otroka. Letošnja tema je bila: SKUPAJ SE IMAMO DOBRO, zato smo v tem tednu imeli aktivnosti, ki so otroke zabavale in sproščale. Ena izmed aktivnosti je bila izvedba evakuacijske vaje z našimi gasilci. Najbolj smo uživali, ko smo se preizkusili v gašenju z vodnim topom. Čarobno pa je bilo tudi to, ko so nam gasilci pričarali mavrico.

V tem tednu smo si ogledali predstavo Muca Copatarica, se igrali razne socialno gibalne igre – najbolj všeč so jim bili glasbeni stoli z elementi joge za otroke  , imeli pa smo tudi igralne dneve, kjer smo v vsaki igralnici imeli zanimive aktivnosti. V igralnici skupine Metulji  so nam pripravili zanimive gibalne naloge , v igralnici skupine Gosenice smo ustvarjali , v naši igralnici pa smo imeli modno revijo, kjer smo se lahko poljubno uredili, oblekli različna oblačila, si nadeli klobuke in razne modne dodatke. Ob koncu pa smo se sprehodili po modni stezi.

Ta mesec je bil tudi družaben. Vonj po pečenem kostanju nas je vabil na pohod s starimi starši. Člani društva upokojencev so nas tako povabili na kostanjev piknik in udeležilo se nas je res veliko. Zato je bilo vse skupaj še bolj lepo. Druženje, klepet in hoja so vsem prijali.

Večina otrok se je v tem mesecu udeležila plavalnega tečaja. Prav vsi otroci so napredovali in se naučili novih veščin.

V bazenu so se zabavali, se trudili in premagovali same sebe – vsak je bil svojo bitko in na koncu je vsem uspelo. Učitelji so bili prijazni, zabavni, pa tudi vztrajni in so otrokom vlivali moč, da zmorejo. Pred počitnicami se nam je pridružila dijakinja, ki je opravljala prvi del prakse in ker smo se v tem mesecu veliko pogovarjali o športih, nam je tudi sama predstavila svoj šport. Sami uganite katerega …

Do naslednjič …

Nina Fortuna

(Visited 222 times, 1 visits today)
Dostopnost