(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Pa smo nazaj. Vsi veseli in razigrani smo postali otroci skupine Metulji. Prve dni smo se spoznavali in veliko igrali, se naučili pesmico Otroci enega sveta (Lenčka Kupper), nato pa zavihali rokave in postali pravi raziskovalci. Spoznali smo se s koledarjem, na katerem vsak dan označimo nov dan in z deklamacijo Dnevi v tednu (Albert Širok) spoznali dneve v tednu.

Radi tudi plešemo, zato … En korak v levo, en korak v desno in »O ho ho, zdravo ni to, dajmo raje jabolko …«, se sliši pesem Krokodili (Dejan Dogaja), ki je kot nalašč za nas. Letos imajo namreč otroci v naši skupini svoj znak na temo sadja ali zelenjave, kar sovpada tudi s projektom Zdravje v vrtcu, v katerega smo vključeni.

Z jesenskim listjem smo okrasili drevo letnih časov in v igralnici pričarali jesensko vzdušje. In veste kaj? Vreme je takoj začelo ponavljati za nami. Tople in sončne dneve je zamenjalo z mrzlimi in deževnimi, zato smo mu nastavili ogledalo v našo garderobo.

 

Modro barvo smo spihali skozi slamico tako, da smo naredili veliko deževno lužo, vanjo pa zalepili barvane škornje in postalo je uradno. Jesen je prišla v Deskle, mi pa smo jo povabili še na jesensko kosilo, ki smo ga pripravili otroci iz vrtca.

In ker smo tako veliki, da znamo že kuhati, lahko na veliko tudi pohajamo. To smo dokazali, ko smo se z vlakom odpeljali v Novo Gorico na obisk k gasilcem. Pa veste kaj? Bilo nam je tako lepo, da bomo vajo pohajanja kmalu ponovili.

Lea Saksida

(Visited 372 times, 1 visits today)
Dostopnost