(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Poletne počitnice so tu. Sonce in visoke temperature sta jih napovedovala že od začetka meseca junija, ko sta s toplimi sončnimi žarki poskrbela, da smo spet oblekli kratka oblačila. Na drevesih sta rdeče obarvala sladke češnje, mi pa smo ponavljali za njima. S češnjami smo namreč obogatili naše drevo letnih časov in okrasili pano v garderobi.

Spoznali smo knjigo Martin na morju (Jan Ivens) ter v njej iskali priporočila, kako se pred sončno pripeko in visokimi poletnimi temperaturami zaščitimo. Likovno smo izdelali pokrivala za glavo.

Na atriju smo spoznali, da se lahko s soncem tudi igramo. Lovili smo svoje sence tako, da smo si mahali z rokami, poskusili pohoditi sami sebe ali stopiti na soseda.

Tradicionalno smo na ravni vrtca pozdravili tudi prihod poletja, in sicer z igrami z vodo. Pripravili sva jim dva visoka bazena z vodo in igračami, otroci pa so domišljiji dali prosto pot. Vodo so prelivali iz lončka v lonček, z njo poganjali vodni mlin, lovili igrače, ki so plavale v vodi in ko so postali dovolj pogumni, so veselih in razigranih očk pošpricali tudi vzgojiteljice.

Vodni živ žav nam je bil tako všeč, da smo ga zadnji vrtčevski dan ponovili in v poletne počitnice stopili mokri, mokri, mokri. Pa kaj potem, do novega šolskega leta se bomo že posušili!

Lea Saksida

(Visited 59 times, 1 visits today)