(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Prišel je mesec lučk, sladkarij, dobrih mož … Mesec, ki se ga otroci zelo veselijo.

Tudi v skupini Čebele smo poskrbeli, da je bilo sproščeno, veselo, zabavno in ustvarjalno. Kar takoj v začetku meseca nas je obiskal prvi dobri mož – Miklavž, saj smo mu v igralnici nastavili vsak svojo nogavico in mu narisali risbice.

Da se je začutil praznični utrip, pa smo kar hitro pričeli z okrasitvijo vrtca in igralnice. Izdelali smo pravljične palčke, ki krasijo travnate površine pred vrtcem, iz das mase smo izdelali okraske za smrečico, izdelali smo lesene smrečice, ki smo jih postavili v garderobo, in okraske iz embalaže za na smreko v kraju.

Otroci so v tem času imeli veliko časa za prosto igro, kjer so bili zelo kreativni. Iz konstruktorjev so izdelovali razna vozila, stavbe, živali … Ogledali smo si gledališče kamišibaj pravljico: Prvi sneg gledališča KAMŠIBAJ. Tako smo praznovali prvi dan zime. Ker smo si v decembrskem času zaželeli sneg, smo s tempera barvami narisali snežake in ustvarili zimsko vzdušje na hodniku.

Bližal se je obisk naslednjega dobrega moža – dedka Mraza, zato smo mu napisali pismo, ki ga je poštar prevzel v našem vrtcu.

Dedek Mraz nas je kmalu zatem obiskal v kulturnem domu. Presenetil nas je z gledališko igro: Tovarna igrač. Po smešni predstavi smo dedka Mraza priklicali in mu zapeli pesmico Siva kučma. Veselje je bilo neizmerno, ko je dedek Mraz poklical vsakega otroka in mu predal darilo.

Praznično vzdušje je bilo tudi v kuhinji vrtca. Ker smo izrazili željo po peki piškotov, nas je kuharica Danka vljudno povabila v kuhinjo in nam jo ob predaji piškotov za peko razkazala. Piškoti, ki so jih oblikovali otroci s pomočjo prazničnih modelčkov, so zadišali po celem vrtcu. Le-te smo nato okrasili z belim snegom in bonboni. Piškoti so bili pripravljeni …. pripravljeni za novoletno zabavo. Skupaj s sosednjo skupino smo se poveselili, zaplesali in se posladkali.

Srečno novo leto 2022.

Nina Fortuna

(Visited 209 times, 1 visits today)
Dostopnost