(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

V vrtcu otroci vsakodnevno preidejo skozi vrtiljak čustev. Večino časa so veseli, saj se s prijatelji smejijo, igrajo, lovijo … Včasih pa pride tudi do prepira in takrat so jezni. Ker pa nesreča nikoli ne počiva, se zgodi, da pride do kakšne nesreče tudi v vrtcu in takrat so otroci žalostni in prestrašeni. Da bi otroci znali izražati svoja čustva in se z njimi soočati, smo se v naši skupini odločili čustva bolje spoznati.

Najprej smo čustva spoznavali skozi dramatizacijo slikanice Piščanček Pik (Marjan Manček). Skozi pravljico, v kateri piščanček Pik išče svojo mamo, spozna različna čustva: strah, jezo, žalost in veselje.

Narisali in pobarvali smo čustveni semafor, na katerega v jutranjem krogu vsakodnevno pripnemo svojo ščipalko in s tem pokažemo svoje počutje.

 

Sedaj, ko čustva že bolje poznamo, smo skupaj igrali družabno igro Emotions – čustva. V igri je bilo potrebno, glede na dobljeno polje, določeno čustvo pokazati s pantomimo ali pa povedati, kdaj se počutimo tako, kot nam prikazuje slika na polju. Pantomima nam je šla bolje od rok.

Na koncu smo naše ljubke obraze glede na počutje tudi narisali.

Nika Mutavčić

(Visited 479 times, 1 visits today)
Dostopnost