(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Konec septembra se je okoli vrtca smukala teta Jesen. Ne boste verjeli, ampak zavila je tudi v naš vrtec. Kar naenkrat je v naši garderobi zrasla buča velikanka. Na atriju starejših dveh skupin pa je pustila veliko košaro z jesenskimi plodovi in skrivnostno pismo.

Kako neučakano smo hiteli brskati po košari, da vidimo, kaj vse se skriva v njej. Prišli smo tudi do skrivnostnega pisma, v katerem je pisalo, da se moramo čimprej preobuti in oditi pred vrtec, kjer nas čakajo prijatelji iz skupine Čebele in nadaljnja navodila. Že na dvoriščnih vratih nas je pričakala prva kartica s sliko gobe, na kateri je pisalo: »Danes vas čaka jesenski orientacijski pohod, hitro se segrejte in pot pod noge …”

… In naš pohod se je pričel. Pot nas je vodila po trim stezi skozi gozd do Gorenjih Deskel in nazaj v vrtec. Na poti smo morali biti zelo pozorni in dobro smo morali opazovati okolico, saj nam je teta Jesen nekje ob poti pustila kartice s slikami jesenskih plodov, na katerih so bile napisane naloge. Te kartice so nas vodile do skrivnostnega zaklada.

… In zaklad je naš!

Nika Mutavčić

(Visited 305 times, 1 visits today)
Dostopnost