(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

V naši skupini se zelo radi vozimo s poganjalci in skiroji. Z njimi znamo odlično pospeševati in zavirati pa vijugati in iskati bližnjice do želenega cilja.

Res pa je, da vsega našega znanja ne moremo preizkusiti na pravi progi. Zato smo bistre glavice prišle na idejo, da bi takšno progo pripravili tudi v našem vrtcu, sploh ker imamo primeren prostor zanjo. Otroci so ga poimenovali kar vrtčevsko dvorišče. Pa smo šli na delo. Iz večjega papirja smo izrezali obliko vrtčevskega dvorišča in nanj so otroci zarisali svoje ideje in nastal je pravi načrt.

 

Dobili smo cesto, pločnik, parkirišča in vozila, najboljše voznike pa seveda ima Vrtec Deskle. A kaj kmalu so se nam porajala nova in nova vprašanja. Otroci so se spraševali kakšna bodo postala vozila po vseh prevoženih kilometrih? Ali bodo umazana, ali se bodo pokvarila in nenazadnje, kje jih bomo lahko napolnili z energijo – bencinom? Tako smo na dvorišču poiskali prostor tudi za mehanično delavnico, avtopralnico in bencinsko črpalko. Seveda smo morali svoje ideje preveriti tudi na terenu, zato smo s kredami naš načrt zarisali tudi na dvorišču.

Hitro smo ugotovili, da bomo pri zastavljenem podvigu potrebovali tudi vedno vesele in pridne roke našega hišnika Vasje. Do potankosti izrisan načrt smo mu zato predali z vsemi glasnimi in natančnimi navodili.

Ste radovedni kakšen bo prometni živ-žav pred vrtcem? V našem načrtu lahko vse poiščete.

Če pa česa ne najdete, boste morali počakati, da bo barviti prometni živ-žav zaživel na vrtčevskem dvorišču. In takrat se bo naš prometni živ-žav pred vrtcem lahko pričel.

Lea Saksida

 

(Visited 142 times, 1 visits today)
Dostopnost