(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Končno je prišel dan, ko so v naši igralnici pesmice in pravljice spet postale del našega igrivega, veselega in nasmejanega vsakdana.

Ker je igralnica novembra ostala odeta v jesenske barve, smo jo v času zaprtja vrtca z otroki, ki so vrtec obiskovali zaradi nujnega varstva, pobelili v zimsko pravljico. S knjigo Pit in Pat (Marcus Pfister) smo poskrbeli, da so našemu drevesu letnih časov družbo delali pingvinčki, ki so se pod drevo prikradli kar iz pravljice, ki sva jo otrokom zaigrali vzgojiteljici.

Seveda pa je že ves čas naša glavna in največja skrb, da smo in ostanemo zdravi. Prav zato sva otrokom pripravili igrico, ki smo jo poimenovali Zdravje v vrtcu, po programu NIJZ-ja, v katerega smo vključeni na ravni vrtca. Da smo igrico lahko igrali, pa smo morali najprej spoznati igralno kocko. Za lažjo predstavo le-te smo pano v knjižnem kotičku opremili z didaktično igrico spoznavanja števil od 1 do 6. Pod napisano številko in sliko, ki prikazuje isto število prstov, so otroci lepili ustrezno število pik.

Nismo pa pozabili na naše prijatelje pingvine, ki krasijo pano letnih časov. Poskrbeli smo, da niso ostali lačni in jim trebuščke napolnili s slastnimi ribicami. Joj, eni pingvini so bili bolj lačni kakor drugi in tukaj smo prišli na vrsto spet mi, mladi matematiki. Ugotavljali smo, kateri pingvin je bil najbolj lačen. Ko smo prešteli ribe v njihovih trebuščkih, smo morali le še poiskati pravo pingvinjo glavo, ki nam je z usti šepetala ustrezno število. Kaj mislite, kateri je bil najbolj lačen? Mi že vemo! Vam povemo? Tisti, ki je zašepetal število 6.

(Visited 226 times, 1 visits today)
Dostopnost